Saturday, 24 December 2011

Bas dan Lelaki.

Bismillah.


This weekend aku ke Penang. Macam biasa, pergi dengan menaiki bas. Pergi ke sana utk buat shake party utk my new leader. As usual, many things had happen during this period. Jumaat malam bertolak ke Penang. Then, sabtu malamnya, balik semula ke Kajang. sebab ahad ni 25 Dis, (which is hari ni) ada SV Training dan STS kat Pullman, Putrajaya. Penat? Tiada istilah penat dalam kamus hidup aku sekarang, selagi tidak bergelar Get Team.




Ya Allah, permudahkan, lancarkan, berkati dan kuatkanlah aku dalam usaha utk menjadi Get Team 1st cut pada Feb 2012, 2nd cut pada Mac 2012, 3rd cut pada April 2012, dan Fully Qualify Get Team on April 2012. Kuatkan dan berkatilah usaha team kami mencapai target dan impian-impian mereka. Amin.. Amin.. Amin..


Ok, berbalik kpd tajuk entry. Kenapa bas dan lelaki?





Sebab, kalu naik bas, aku tak suka kalu lelaki ajnabi duduk di sebelah. Aku highlight kan di sini, TAK SUKA.  Aku terlupa nak bawa sweater. Malam terasa sangat dingin. Si lelaki ni tak tidur2 lagi. Mata lelaki liar memandang.  Kejap pandang, kejap toleh2. Entah apa yang menarik perhatiannya. *seriously, aku rimas*  nak je aku korek mata itu. Rasa sejuk semakin menggigit tulang. mungkin sebab tadi baju basah kuyup terkena hujan sewaktu nak kejar bas.  Aku keluarkan telekung dari beg dan balut satu badan. Rasa sejuk makin berkurangan, kekerapan lelaki itu utk menoleh pun semakin berkurangan. Ha, kan? habis cerita. Bergunanya telekung, waktu malam tu. Apa yg aku dapat belajar dari insiden ni, Girls, tutuplah auratmu sesempurna mungkin.  Jangan biarkan lelaki yang tidak halal bagimu melihat susuk tubuhmu.  Another moral value, dont forget to bring sweater if you're traveling in the midnight. ^.^


dah pukul 7.40am, jap lagi nak ke training, aku tak mandi lg ni. So, bye2. See you in STS Pullman!

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete