Tuesday, 26 June 2012

Several things that other people hate or avoid. but herbalife people love it!


Bismillah.

Entry ni, ideanya tetiba datang time dalam exam hall tadi. Gagaga. Exam 3 jam. +__+ lama sgt tuhh. tak patut, tak patut. *padahal takda idea nak goreng jawapan.* Ehe =D

"Several things that other people hate or avoid, but Herbalife people love it* 

korang rasa ape? Ok, meh kita selongkar satu2.

1) Monday a.k.a Isnin

Kalau orang biasa, nak masuk hari isnin je, mesti mengeluh. kan?? sebab tak suka kerja. haha. *opss* maaf bagi sesiapa yg terasa. :)


Orang2 Herbalife sukaaa sangat hari Isnin, because on weekend we work so hard & very hectic ! But on weekdays, kami tak brapa busy sangat. Tapi untuk sape yang nak tukar pin cepat2, tak boleh rehat2 sgt. We have to work hard too ! *ok, teringat balik goal sendiri* OMG, EOM is just around the corner ! Moga, bulan ni semua finish strong ! Amin.. =D


2) Love the Job

Setakat dah ada FB selama 2 tahun lebih ni, aku tengok kengkawan yg dah bekerja, suma mengamuk2 kat FB ttg kerja masing2. Haih. kalau tak suka, nape still kerja? We can choose & design our future. 


"Ramai orang yang hidup bergaji suka merungut. (Ramai, bukan semua ye). MErungut benci boss. Gaji tak cukup. Boring. Kerja stress. Don't you ever think, WHY THE HELL ARE YOU STILL THERE??? Make an effort to find something better!" - Amalina Peter

*ok, aku minta maaf bg pihak mell. sebab bahasa agak kasar. hehe.*


3) Sharing about secret of success with others.

Ni yang paling aku tabik kat suma leaders dalam Herbalife. Even sekecil tips pun, orang Herbalife still akan share. tak kisah la dari segi motivation ke, cara makan produk yg paling best ke, cara utk go to next level, cara utk closing sales, etc. apatah lagi kalau, tentang tarikh event2. Memang heboh satu dunia, kalu ada training. depa takkan senyap2 ja, buat event sendiri2. Buktinya?? 



Tiket event Zero to Hero, SOLD OUT !!! Baru beberapa hari buka pembelian tiket, suma tiket 2000 keping HABIS di sapu. hehe. =D ini, menunjukkan herbalife is booming & grow like crazy in Malaysia. 
yeah! *letup2 bunga api*

4) Kawin awal

Tentang kawin awal, banyak dah di bahaskan dalam entry aku yg dulu2, dan jugak entry kwn2 herbalife yg lain. Korang boleh baca sendiri lah yer. 


Trend Herbalife distributor usia 20-25 tahun: Kahwin Awal



Penyakit distributor Herbalife usia 20-25: Kahwin



*ha, klik lah yang mana berkenan ek*

Apa yg aku boleh sentuh di sini, ramai orang muda ber-couple di luar sana, sbg jalan mudah utk berpasangan. bila di tanya, 

"Bila nak mendirikan rumah tangga?". 
        Pasti akan dijawab, 
"nantilah, kalu ada jodoh."
"nantilah, bila duit dah cukup."
"nantilah, bila dah habis belajar."

Ok, now. Korang cakap nanti. Tapi, yang ber-couple bagai nak rak tu, kenapa? sekadar bertunang @ dah dapat kebenaran dari ibu bapa, tak bermakna, si dia adalah kepunyaan mu. 

5) Talking about the future & Dreams.

Ok, now I'm talking about real dream. Not day dreaming. ramai yg boleh berimpian. tapi impian dan angan2 mat jenin yang lebihnya. Nak itu. Nak ini. tapi, usaha??? Habuk pun tarakkk.

Ramai yg bila aku tanya ttg future, suma tergagap2 nak jawab. They cannot pictured & imagined about their own future ! They said, "I'll just go with the flow." 

Do you means, this??
--> "Graduated. Find job. Get money *kalu tak suka kerja tu, tukar kerja lain*. buy car.  buy/rent house. Get Married. have children. Died."

Kalau betul la, maksud "go with the flow" tu mcm ni, memang korang adalah orang yg paling aku kesian. Serius. Kesian. 

sbb Memang takda life, dan diri tidak bermanfaat kpd orang lain. apa yg kita fikirkan setiap hari, adalah memenuhi tekak dan poket kita sendiri. kan? tepuk dada, tanya iman. ;)


6) Minum air banyak.


yang ni, tak dapat dinafikan. orang Herbalife memang minum air banyak ! orang lain tak suka, sbb malas nak ke tandas. sbb malas nak isi botol air penuh2. 

Ha, oleh sebab orang herbalife suka minum air banyak, kerana tu lah , orang Herbalife suma healthy2, cantik kulit, shaping badan kaw2 punya, walaupun dah tua @ beranak pinak. Tak caya?? Jom, datang ke Herbalife gathering ahad ni, di Seri Pacific Hotel. See it by your own eyes!!! =D

OK. Azan Maghrib dah masuk. Nanti sambung lain entry. Lusa exam lagi.
Wallahu'alam. Kbai.


1 comment: