Saturday, 25 August 2012

Raya 2012 : Perubahan itu perlu bermula dari aku.


Bismillah.

Selamat Hari Raya suma!! hari ni dah raya ke berapa ek? aku pun tak ingat. Gahaha. -__- 
So, how's your Ramadan? Adakah Ramadan ini menjadikan kita insan yg lebih baik atau... sama je??? 

Tepuk dada, tanya iman... 

Raya tahun ni memang betul2 lain dari yang lain bagi aku. Sebabnya???

1) Kematian Tok pada Raya Pertama.. :'(

Aku dah tulis tentang ni dalam entry Raya 2012 : Pemergian yang abadi  so, tanak citer banyak. korang baca la sendiri ek. 

2) Amik Gambar waktu Hari Raya. 

Ehhh, jap. Kenapa pulak amik gambar pun jadi isu? --> sebab, family aku semua tak suka ambil gambar. Bila nampak kamera, semua orang lari. -___-

Contohnya macam ni, 

Hahahah -__-

Selalunya, kalu aku nak amik gambar mesti kena amik curi2. So, end up gambar akan dapat diambil dari tepi orang atau belakang orang. Tak best gile. Apa erti ambil gambar, kalu muka pun tak nampak. Kan?

Kalu dapat full muka pun, mesti hambar semacam. Macam aku yang paksa diaorang utk ambil gambar. Walau hakikatnya, memang betul pun. Gagagaga. 

Contohnya macam ni, 

 
*nampak sangat senyum terpaksa. Aduhai, sedihnya T_T..


Tapi, no problem. Orang Herbalife positf! Aku carry je memana phone, sbb nak amik gambo + bbm.

Alhamdulillah, berkat kesabaran *acece*, satu persatu family aku terbuka hati untuk ambil gambar.

 
*walaupun adik tak pandang kamera. aku je yg pandang. tp ok la. I'm happy anyway.

Ni dengan adik aku. Umur baru 19tahun. kat Matrix dapat 4.0 CGPA dua2 sem, oke. Jangan memain. *Elehhh*
Cuba tengok sape punya lagi besar badan. -__-

Then, ofkos aku amik gambar dengan emak tercinta. 

*abaikan background gambar yg ada periuk, kipas, radio bagai. -__- sbb aku bersusah payah nak amik gambar dengan mak. Time ni, baru mak izinkan aku amik gambar dgn dia. Hahah. Kat dapur pun, dapur lah. Aku tak kisah. heheh

 
yang ni Makndak dan Maklong. Comel tak. hahah. Minta maaf para jejaka, mereka berdua sudah pun berpunya. =D 

 Penyakit amik gambar dah berjangkit2. Sorang2 masuk dalam umah untuk amik tudung. Last2, suma beratur nak amik gambar walaupun muka suma serius. Gahahaha, kemainn.


Asyik gambar sedara perempuan je, lelakinya mana? Ha, nahhhh. Amik tengok.


Malu2 je nak amik gambar. Hahah. Cuba tengok sape senyum lagi lebar. Aku la tu.